Kira

Perussuomalaisten hihamerkkikohu sai huomiota Utøyalla!

Ruotsalainen laulaja ja ruotsin vasemmiston keulakuva Mikael Wiehe otti hihamerkkikohun ja perussuomalaiset esimerkiksi puhuessaan nuorille fasismin noususta Euroopassa Utøyan muistotilaisuudessa. 

 

Hesari: http://www.hs.fi/ulkomaat/Perussuomalaisten+hihamerkkikohu+sai+huomiota+Ut%C3%B8yalla/a1305585599434

 

Tämä on se viiteryhmä, johon perussuomalaiset maailmalla luokitellaan. Hämmmästyttävää, kuinka yksi sitoutumaton eduskunta-avustaja katkaisee kamelin selän, kun pohjalla on monenlaista mediapelleilyä ja törttöilyä.  

 

Historiaan voi päästä monella tavalla, mutta tämä lienee kyllä lajissaan jonkinlainen ennätys.

 

Varmaan ette pahastu, jos en kuitenkaan onnittele asianosaisia. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (119 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Helena on ihana ihminen kaikesta huolimatta. Kieli poskessa ja merkki hihassa, miten vain, mutta persuista on tullut koko maailman lempilapsia.

Vilho Juntunen

Kohtuuttomaksi se koitui Kuhaselle.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Minä tunnen Helenan vain hänen kirjoituksiensa kautta, muttei minulla ole syytä epäillä hänen ihanuuttaan.

Tälle "lempilapselle" ei kyllä nyt tarjottu lämmintä halia, taisi puhujan mielessä olla ennemminkin kuoleman syleily.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hellu on tietenkin Arille ihana ihminen, koska hän mustamaalaa PS:ää omalla toiminnallaan kirjoitellen omia tavallaan hauskoja pakinoitaan.
Kyllähän se pienikin apu on aina apu varsinkin hätää kärsiville kokkareille.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pertti meni taas politiikan puolelle. Helena on ihminen.

j.olavi heikkinen

joku tai jotkut ansaitsevat kyllä tästä hyvästä hihamerkin, jossa on kuvattu vasemman jalan saapas...

Seppo Hildén

Ettei olisi ollut vaan meidän veljespuolueen tilausjuttu vasemmistolaiselle paikalliselle puolueaktivistille. Näkyvyys oli ainakin taattu.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

En osaa sanoa tilauksesta, näkyvyyttä kyllä tuli kystä kyllä. Täysin harkittu tuo rinnastus Mikael Wieheltä kyllä oli, sen verran laajalti uutisoidussa ja tunteita herättävässä tilaisuudessa hän sen teki.

Olli Pusa

Kyllä tässä varmaan on kyseessä veljespuolueelle annettu poliittinen tuki. Eihän nuo reppanat edes ymmärrä Suomea, joten mahdollinen tulkinta persuista on Suomesta syötetty.

Kira Arn syyllistyy nyt suurimman luokan hurskasteluun. Ihmettelee mistä persuille tuollainen kuva ulkomailla on tullut ja Kira yrittää itse levittää samaa kuvaa kirjoituksessaan.

Tuo ei ole uutta vallan täyteyteen tottuneissa eurooppalaisissa puolueissa. Vuosia sitten Itävallassa väärä puolue voitti vaalit (en edes muista nimeä, mutta jokin popolistipuolueeksi väitetty). Sen jälkeen valtansa menettämisestä raivostuneiden puolueiden tilauksesta veljespuolueet muissa maissa masinoivat EU:ssa kampanjan, jossa boikotoitiín Itävallan vaalivoittajia. Oli nuo vaalivoittajat millaisia tomppeleita tahansa, he olivat saaneet valtakirjan itävaltalaisilta. Mutta päätettiin, että Itävallan kansa oli äänestänyt väärin.

Nyt Kira Arn on halunnut nimimerkkinsä suojasta profiloitua kuuluvaksi tuohon demokratiaa halveksivaan joukkoon. Onnittelut uudesta viiteryhmästäsi.

Miksikö persuista levitetään tuollaisia juttuja? Jonkun aikaa ehkä ajattelee, että siellä on kaikenlaista porukkaa. Mutta kun sitä tarpeeksi paljon levitetään, alkaa herätä epäilys, että kyse onkin muusta, samasta taudista kuin Itävallassa aikoinaan. Raivo ja kauhu vallan menetyksestä. Joka Suomessa uhkaa seurata eurotukisekoiluista, hyvä veli verkostojen kähminnästä ja ties mistä. Jossakin vaiheessa tuollainen peli saattaa kääntyä itseään vastaan. Sehän voi kertoa siitäkin, että persut ovat oikeasti uhka valtakoneistolle.

Kiitokset jutusta Kira Arn. Se valaisi paljon asioita, mutta ehkä eri tavalla kuin ajattelit.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Hitsi Olli, hetken jo luulin kirjoittaneeni hihamerkkikohujutun itse:-)

En minä hurskastele mitään, eikä minun tarvitse levitellä mitään juttuja persuista, he tekevät sen ihan itse ja minua paljon paremmin.

Yrität ampua viestintuojan, mutta hutihan se paukkuu!

p.s. Kiva vanhanaikainen yritys siirtää keskustelun painopiste toisaalle, muttei onnistu minun kanssa Olliseni:-)

Olli Pusa

Hyvä nimimerkki. Yritykset peitellä arveluttavaa touhuasi tuollaisilla fraaseilla ei onnistu. Olet liikkeellä levittääksesi törkyä. Ja teet sen nimimerkin suojasta, jota pidän erityisen halveksittavana.

Hyvää illanjatko tunkiolle.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Hesarin uutisesta keskusteleminen ei ole töryn levittämistä. Hassua, että vaikka kirjoitat itse netissä, niin vieläkin tulee näköjään selkäytimestä matonallelakaisureaktio. Ilmeisesti sukupolvikysymys.

Ei onnistu enää semmoinen peli!

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Sehän noudatti ihan tuota punaviherpeipoille ominaista lajikäyttäytymistä mediassa!

Poimitaan asiayhteydestä irti reväistyjä lausekatkelmia, ymmärretään niiden viesti tahallisesti sopivan väärin, ja syötetään mössö innookkaalle medialle, joka tällaisessa tilaisuudessa kieli pitkällä odottaa raflaavia "paljastuksia".

Näin luodaan "totuus". Tai pikemminkin pravda.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Helena on Helena. Antaa nyt tuon typerän kohtauksen jo olla.

Pentti Järvi

Mikaeli Wiehe on vanha tuttuni. Soitin hänelle klo 20:30. Ei olisi maininnut asiaa jos olisi tietänyt hälyn täällä - tai sitten tilaus täältä. Pahoitteli asiaa silti...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Nimenomaan typeriä kohtauksia poliittiset vastustajat pitävät esillä. Jos ei olisi ollut hihamerkkikirjoitusta, ei olisi siihen liittyvää mediamyllytystäkään. Helenan blogi kiertää jo maailmaa, eikä sille mahdeta mitään.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Netti on armoton väline. Onneksi itse en ole poliittinen ihminen.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Politiikka on armotonta peliä. Tänä tosiasia näyttää aina välillä unohtuvan, koska meillä poliittiseen kulttuuriin ei kuulu amerikanmaalta tuttu loanheitto ja herjaaminen. Ei kuulunut siis ainakaan enemmilti ennen viime vaalien kampaniointia.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kiralle tiedoksi, että kura on lentänyt Suomessakin. Esimerkiksi Urho Kekkosen kimpussa oltiin kaikin mahdollisin ja mahdottomin keinoin 1950-luvulla. Ja ilkeitä juoruja leviteltiin ihan ilman nettiä!

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Taitaa jäädä hurskaaksi toiveeksi Sari, tätä ei nyt täytetyillä mangusteilla pois veistellä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Huoh, taidat kuoma olla liiankin oikeassa.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Käsittämätöntä miten sekä Wiehe että Stottenberfg puheillaan aivan tarkoituksella lietsovat ilmaan turhia jännitettä. Oi häpeä.

Eikö muistotilaisuudessa voisi vain keskittyä olennaiseen: muistamiseen, kansakunnan yhteiseen suruun ja uhrien kunnioittamiseen, ja jättää ne poliittiset palopuheet myöhemmäksi. HArmittaa nähdä miten voimakas Breivikin niskalenkki yhä, vuoden jälkeenkin, on.

Matti Jalagin

Aito suru on sanaton. Ei sillä ratsasteta eikä elvistellä.

Jätän nyt tarkoituksella sanomatta, mikä taho on näissä erityisellä tavalla yleensä kunnostautunut.

Tuollainen järjetön teurastus ei ansaitse minkäänlaista gloriaa eikä sillä ja sen avulla pidä kenenkään politikoida.

Matti Jalagin

Tupla on hyvää, mutta vain suklaana.

Jukka Mäkinen

Helevetin Matti, nyt mun tekee mieli tuplaa, eikä niitä täällä kaukana saa mistään. :(

Pentti Järvi

Kaikenkaikkiaan Ruotsin SVT:n ohjelmat olivat 1-luokkaan juttua konsertteineen ym.
Voiko samaa sanoa Ylestä?

Jopa Espanjan televisio näytti kaunista ohjelmaa.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Elämässä on hyvin harvoin mitään järkeä.

Perussuomalaisten puoluehallituksen jäsen Kai Haavisto kirjoitti tähän palveluun kahteen otteeseen kirjoituksen, jossa hän vaati pakollisia DNA-testejä aivan kaikille Suomessa asuville somaleille. Myös taannehtivasti, jopa niille henkilöille joilla on ollut Suomen passi jo yli kaksikymmentä vuotta -- ja nimenomaan vain ja ainoastaan somaleille, ei millekään muulle maahanmuuttajaryhmälle. Vieläpä täysin vakavissaan.

Haaviston kirjoitus ei kiinnostanut ketään, vaikka hän tosiaan istuu puoluehallituksessa. Sen sijaan jonkun puolivillaisen kantahämäläisen kansanedustajan tuntemattoman ja vailla vaikutusvaltaa olevan avustajan tekstiä lypsetään loputtomiin meillä ja muualla. Ja teksti tosiaan oli varsin selvästi tarkoitettu vain hölmöksi vitsiksi.

Sillä ei ole edes kotimaisen median mielestä väliä, että maan suurimman oppositiopuolueen puoluehallituksen jäsen laukoo oikeusvaltion kannalta kyseenalaisia kannanottoja. Mutta se, että harmiton lieksalainen perheenäiti juttelee typeriä on piru vie kansainvälinen uutinen.

Jouni Haimi

Niinpä jussi muuta kun tuon kohun kohde ei oikeastaan ollut tuo lieksalainen perheenäiti vaan tuo puolivillaine kansanedustaja jonka ajatukset maahanmuutosta ovat tuineet sakot.ja siihen siinänsä hyväkirjoitttajatämä lieksalainen äiti julkaisi tuo kirjoituksen niin soppa oli valmis.

Petri Haapa

Eikös se veturinkuljettajan kotipaikka ole Päijät- eikä Kanta-Hämeessä?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Aa, niinpä tosiaan! Kiitos oikaisusta. No, tämähän selittääkin paljon, koska sielläpäin ollaan jo melkein itäsuomalaisia.

Petri Haapa

Niinpä, tai osa itäisen päijät-hämeen kunnista voi laskea ihan reilusti savolaisiksi. Asikkala tosin ei kuulu niihin kuntiin.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Kai Haavisto on ex-novagroupilainen, eli ei mitenkään vakavasti otettava.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Minä olen joutunut, ällistyttävää kyllä, jo pariinkin otteeseen huomauttamaan, etten ollut tuossa tilaisuudessa läsnä:-O

Markku Toivonen

Mikki,kaikki politiikkaan pyrkivät on otettava vakavasti. On hyvä, että Espoon PS:n edustajatkin ovat julkisilla vesillä sparrattavina.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Aimo ja Markku: tällä "Kai Haavisto on ex-novagroupilainen, eli ei mitenkään vakavasti otettava." viittaan siihen, että Haaviston minulle lupaamat asiat ovat edelleen toteuttamatta.

Käyttäjän MelleriJrvinen kuva
Melleri Järvinen

Vasemmisto nyt ei oikein ymmärrä, että itse omalla politiikallaan ja toiminnallaan ovat aiheuttaneet Utoyan kaltaiset joukkomurhat. Jos Pohjoismaisessa demokratiassa tietyn vähemmistön tarvitsee suorittaa joukkomurha saadakseen äänensä kuuluviin, on jossain rakenteissa vikaa.

Kauheasti sen vuorovaikutuksen ja keskustelemisen perään huudellaan, mutta todellisuudessa tietyistä asioista ei tule keskustella. Vääristä asioista keskustelevat nollataan, leimataan ja hiljennetään. Sitten lasketaan ruumiita.

Kuvitteellista äärioikeistoa on turha syyttää, kun todellisuudessa olisi vain peiliin katsomisen paikka.

Jouni Haimi

tuolla ajatusrakenteela voisi puolustella iahn minkä poliittisen suunnan edusttajien joukkomurhat jos niikseen tulee.Toisaalta olisiko kuitenkin syy ollut breivikissä joka nuo teot teki.Jotenkiin ontuu nyt tullaiinen ajettlumalli että tuo väkivallan teko olisi ansaittu.ei ole.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Vasemmisto nyt ei oikein ymmärrä, että itse omalla politiikallaan ja toiminnallaan ovat aiheuttaneet Utoyan kaltaiset joukkomurhat."

Oho! Joku tunnustaa surmatöiden vuosipäivänä ajattelevansa Breivikin tavoin. Vaatihan se tietynlaista kanttia ottaa "sitä saa mitä tilaa" -asenne, kun kymmeniä nuoria kesäleirillä on ammuttu hengiltä tuosta vain.

Anne Pylkkönen

Minusta on armottoman kaukaa haettu ajatus että Norjan tragediassa vasemmistolaiset poliitikot vain saivat sitä mitä olivat (todellisuudesta vieraantuneella politiikallaan) vain tilanneetkin.

Sen sijaan ihmettelen miksi aivan liian vähän muistetaan sitä, että aivan varmasti Breijvik itsekin on uhri. Hän on joskus ollut kaltoinkohdeltu pikkupoika, mutta yhtä viaton ja avuton kuin muutkin lapset huoltajiensa armoilla.

Mikael Wiehe olisi tehnyt viisaammin, jos hän olisi - sen sijaan että heruttelee tarkoitushakuisesti poliittisia intohimoja Helenan hihamerkeillä - olisi lainannut muistopuheessaan vaikka Kalevalan kuudesneljättä runon (Kullervon surma) viimeistä säettä:

"Elköötte, etinen kansa,
kaltoin lasta kasvatelko
luona tuhman tuuittajan,
vierahan väsyttelijän!

Lapsi kaltoin kasvattama,
poika tuhmin tuuittama
ei tule älyämähän,
miehen mieltä ottamahan,
vaikka vanhaksi eläisi,
varreltansa vahvistuisi."

Markku Toivonen

Kerropa sitten meille, Melleri, minkälaisiin hirmutekoihin äärioikeiston ja perussuomalaisten harjoittama politiikka johtaa, niin osataan varautua. Miksi asioista ei tule keskustella? Etkö kannata vapaata keskustelua?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

No asia voidaan kompensoida siten, että Soini tuhoaa euron ja maailmantalouden. Kukaan ei silloin muista enää hihamerkkejä.

Käyttäjän mikkottaavitsainen kuva
Mikko Taavitsainen

Niinpä! Ja jotkut vielä väittävät, etteivät perussuomalaiset saa oppositiosta mitään aikaan.

Kari Laine

Minustakin on aika persiistä, että tolleen vedetään herneitä hihasta ja tungetaan ne neniin.

Neiti Arnille huomionosoitus reagointikyvystä.

Pentti Järvi

Näin typeröö bloggausta en muista nähneeni ellei sitten noita siikalalasia oteta huomioon.

Mihin Kira pyrkii.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Ne ajat, jolloin asiat hissuteltiin hiljaisiksi kirjoituspöydän laatikkoon, ovat iäksi menneet.

Onneksi!

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Tiedät tuon minua paremmin, joten en epäile. Nykyään nettiaikakaudella asiat puhutaan halki, joka on minusta huomattavasti terveempi menettelytapa, kuin selän takana supattaminen.

Eero Tillanen

"Ne ajat, jolloin asiat hissuteltiin hiljaisiksi kirjoituspöydän laatikkoon, ovat iäksi menneet."

Roskapuhetta, kuten tavallista kun kirjoittajana on antipersoona Arn. Etnisten vähemmistöjen tekemiä rikoksia ja näiden saamia tukia piilotellaan edelleen mahdollisimman tehokkaasi. Eli koetetaan hissutella ne pöytälaatikkoon.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Kira nyt pyrkii potkimaan persuja munille, aina kuin jollain keinolla luulee onnistuvansa. Saa siitä jotenkin hyvän olon.

Eero Tillanen

Tietenkin, kun persut eivät kannata pervoja.

Matias Härkönen

Pikaisesti kun viitsii ottaa selvää tästä puhujasta, niin aika pian saa selville että tämä Mikael Wiehe on "ÄÄRI"-vasemmistolainen, joka ihailee mm. Kuubaa sekä kommunimia ja on sitä mieltä, että Kuuba on se maa jossa on ihmisoikeudet säilynyt parhaiten viimeiset 40 vuotta. Hän on myös osallistunut useisiin äärivasemmiston marsseihin ja manifesteihin. Suoraan sanottuna siis kunnon kommari!

Kaveri myös laulelee seuraavin sanoin levyillään:

”Hatar du dom jävlarna, som köper upp och lägger ner? Vill du skära dom i bitar och slå in dom i paket? Drömmer du om huvuden som ligger i en korg? Vill du sätta upp en galge på närmsta stora torg?”

Ihmettelen kovasti, miten tälläinen puhuja on tuonne edes otettu!

Seppo Hildén

Analyysistasi päätellen siis veljespuolueensa Arhinmäen kavereita. Osaa se Arhinmäkikin laulaa, ohessa uutinen Aamulehdestä:

"Poliisit närkästyivät muutamia vuosia sitten, kun vasemmiston nuorisojohtaja Arhinmäki nähtiin jalkapalloseura Jokereiden katsomossa väkijoukon mukana herjaamassa heidän tapettuja kollegoitaan.

– Missä on Holsti ja missä on Palo, Steen Steen Christensen, kuului Jokereiden kannustushuuto.

Tanskalainen Steen Christensen oli surmannut teloittamalla poliisit Eero Holstin ja Antero Palon 1997."

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Me mietimme täällä isolla joukolla aikanaan mikä olisi järkevin ratkaisu tässä hihamerkkikohussa.

Asia ratkesi, kun Helena ei eronnut ja Hirvisaari ei erottanut, eduskuntaryhmän painostuksesta huolimatta.

Kun Hirvisaari blogissaa ilmoitti, että Helena jatkaa, kirjoitin: "Suoraselkäinen päätös, jota on pakko arvostaa. Eri asia on, oliko se poliittisesti viisas päätös, mutta siihen saamme vastauksen aikanaan."

Noh, nyt esimerkiksi on "aikanaan".

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Vaikka Eronen olisi tuomittu kirjoituksestaan käräjillä ja passitettu linnaan, olisi tämänpäiväinen puheenvuoro Norjassa kuultu aivan samassa muodossaan.

Hirvisaari sai viiden kuukauden jäähyn ryhmästä, koska hän ei suostunut antamaan potkuja Helena Eroselle. Hirvisaari siis kantaa vastuuta Helenankin mielipiteistä, mikä sinänsä on lojaalia esimiestyötä. Viidestä kuukaudesta on vasta kolme takana, joten kesäloman keskeyttivät päättyneellä viikolla muiden muassa 38-jäseninen Perussuomalaiset sekä yksimiehinen "Team Hirvisaari".

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Poliitiikassa on yksi todistetusti tehokas tapa leikata kohuilta siivet, eroamalla/erottamalla.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No nytpähän ne, jotka tuota paskaa maailmalle levittelivät, saivat just mitä halusivat.
Minä olen pyytänyt kirjoitustani anteeksi sen satatuhatta kertaa. Nyt jään odottamaan, milloin nuo mulkut pyytävät anteeksi.
Sitä toki on turha odottaa, koska nämä jotkut ovat niin hienoja ihmisiä, ettei heidän tarvitse koskaan pyytää anteeksi mitään.

Jouni Haimi

Noilla "Mulkuill" ei ole mitää anteekssi pyydettävää joten saat itse odottaa sitä tappiin asti.Itse olen ihmetellyt sitä koko kohun ajan ettämiksi et etukäteen tajunnut sitä että et oel enää sama helena kuin ennen tuota aavustaja työtä.nyt sinun sanomisiasi veertaan sitä kautta että olet jameksen avustaja.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ai se pyhittää mielestäsi toimittajien epärehellisyyden? Jos lukutaitosi on yhtä heikko kuin kirjoitus, niin enpä yhtään ihmettele sitä, jos jäi ymmärtämättä, mitä juuri tuohon kirjoitin.

Jouni Haimi

No Viivan alla on kuiitenkin se ettäitse leikit tulella ja kärvähdit pahasti. Jos pelisilmä pettää niin se pettää ja turha siitä muita on syytellä.Kysymys ei ole siitä miten sinä haluat asioiden olevan vaan niinkuin muut sen näkevät. ei siinä mitään mutta tuollainen uhriutu-
minen niikuin sinä selität on aika huvittavaa...

edit kokeile uudestaan.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Sori, en tajua kirjoituksestasi yhtään mitään.

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen

Noilla "Mulkuill" ei ole mitää anteekssi pyydettävää joten saat itse odottaa sitä tappiin asti.Itse olen ihmetellyt sitä koko kohun ajan ettämiksi et etukäteen tajunnut sitä että et oel enää sama helena kuin ennen tuota aavustaja työtä.nyt sinun sanomisiasi veertaan sitä kautta että olet jameksen avustaja.

No Viivan alla on kuiitenkin se ettäitse leikit tulella ja kärvähdit pahasti. Jos pelisilmä pettää niin se pettää ja turha siitä muita on syytellä.Kysymys ei ole siitä miten sinä haluat asioiden olevan vaan niinkuin muut sen näkevät. ei siinä mitään mutta tuollainen uhriutu-
minen niikuin sinä selität on aika huvittavaa...

edit kokeile uudestaan.

Kirjoitusasut kaikkine virheineen osoittavat suurta mielenkuohuntaa. Nainhan siina usein kay, kun kiihkoilijat keskustelevat.

Hakematta tulee viela mieleen, etta kirjoittaja on ollut lisaksi juovuksissa.

Jouni Haimi

Ei mielenkuuohuntaa vaan sitä että vanha läppäri on tullut tiensä päähän kun kaikki kirjaimet ei toiminiin herkästi kun pitäis-)

Jouni Haimi

Jos tarkoitat sitä turun sanomien juttua niin siinä ei ollut mitään sellaista mitä ei olisi ollut sinun kirjoituksessasi.

Käyttäjän SepeSusi kuva
Sepe Susi
Jouni Haimi

Viimeistään keskiviikona on jo käytössä-)

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

"Minä olen pyytänyt kirjoitustani anteeksi sen satatuhatta kertaa"

"Nyt jään odottamaan, milloin nuo mulkut pyytävät anteeksi."

Pakko kysyä mitä noiden pitäisi pyytää anteeksi kun olet anteeksi pyynnölläsi osoittanut kirjoituksessasi olleen jotain mätää.

Vai pitäiskö PS ryhmän pyytää anteeksi, eroahan sieltä suunnalta sinulle kirjoituksesi vuoksi vaadittiin.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kuten olen sanonut, olen pyytänyt anteeksi niiltä, joita olen tahtomattani loukannut. Siis aidosti loukannut, en loukannut silleen "voi kauhee kun olen nyt loukkaantunut ja järkyttynyt, vaikken edes tajunnut, mitä siinä kirjoitettiin."
Tietyt tahot taas voisivat pyytää anteeksi sitä, että ovat levitelleet asianyhteydestä irroteltuja lauseita sillä innolla, että nyt niillä on elosteltu jo jossain hirmuteon muistojuhlassa. Juu, kyllä tiedän, että ei tule tapahtumaan, koska maailma ei ole hyvä paikka, vaan paha.

Jouni Haimi

Helena eronen:

"Tietyt tahot taas voisivat pyytää anteeksi sitä, että ovat levitelleet asianyhteydestä irroteltuja lauseita sillä innolla, että nyt niillä on elosteltu jo jossain hirmuteon muistojuhlassa. Juu, kyllä tiedän, että ei tule tapahtumaan, koska maailma ei ole hyvä paikka, vaan "

-Mitkä tahot? tuollaisia heittoja on hyvä tehdä mutta mitä tahoja tarkoitat?

- "..jossain hirmuteon muistojuhlassa..." no eihän tuossa muistojuhlassa kunnioitettu kuin 77 uhrin muistoa ....

Mutta helena ihan ystävyydellä kysyisin voisiko kaiiki tapahtunut olla toisin tässä hihamerrkijutussa minun mielestäni voisi ola paljon paremmin sinunkin osalta.

Petri Virtanen

Eronen on vain pieni rikka rokassa sarjassamme taas yksi persu joka ei tajua aikaa eikä paikkaa laukomilleen asioille. Toki paljon paremman näköinen luin Hakkarainen tai Halla-aho.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Pekka on oikeassa, kyllä tässä nyt on laskunmaksajan paikalla puolue, et sinä

Petteri Forsten

@Jouni Haimi

-Mitkä tahot? tuollaisia heittoja on hyvä tehdä mutta mitä tahoja tarkoitat?

Olisko Turun Sanomien anonyymi toimittaja jonka päätelmiä STT lähetti valtakunnalliseen ja kansainväliseen mediaan?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Todella pöljää, että hihamerkkikohupainajainen jatkuu ja ottaa näinkin inhottavia muotoja. Mutta "paskan maailmalle" levitit kyllä itse etusormea ja enteriä käyttäessäsi, joten penäämäsi anteeksipyynnöt voit valitettavasti unohtaa. Ihan niin hyvin vakuutettu ei ole yksikään verkkokirjoittaja, että kun hommat menee enterin painamisen jälkeen ihan pieleen miten ei alun perin tarkoitettu, lopussa aina tultaisiin sylttytehtaalle lakki kourassa.

Sana on hyvä renki mutta huono isäntä. Tässä tapauksessa sana pääsi isännän asemaan jo kauan sitten eikä edelleenkään loppua näy.

Markku Toivonen

Hyvä, että luokittelet taannoisen kirjoituksesi paskaksi aivan itse. Olen kanssasi aivan samaa mieltä. Jos ei halua paskaa levitettävän, ei sitä pidä kirjoittaa.

Matti Jalagin

Älä ole Helena hyvä lainkaan moksis, sillä Sinulla ei ole mitään hävettävää tässä asiassa,; muilla on.

Ja tuo erään tahon omaksuma tapa ratsastaa Utöyan järjettömällä teolla poliittisesti on niin kuvottavaa, että se kyllä kääntyy itseään vastaan.

Ja hyvä niin.

Matti Vesimäki Os Jokinen

(kirjautuminen facebookin kautta)

Ota Hulina rennosti. Muista, että olet lespon palstalla, jonka tärkein asia on unohtaa ihmisyys, että oma lespous olisi se ykkösasia.

Eli olet itsellesi väärällä palstalla. Terve heteronainen on sarjakuvahahmon pääasiallinen vihollinen.

Älä anna aseita sairaille ja perversseille lespoille.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Ihmisen on hankalaa unohtaa ihmisyys, siis älykkään ihmisen, tolloilta se käy luonnostaan.

Merkillinen käsitys elämän ykkösasioista, mutta varmasti kertoo sinusta paljon.

Terve- tai sairaskaan heteronainen ei ole lesbolle uhka, päinvastoin. Mehän emme metsästä samoilla apajilla:-)

Vetoomuksesi poliisiviranomaisille tulee liian myöhään:-) Seksuaalinen suuntaus ei ole aseluvan epäämisen peruste.

Jorma Kassinen

Muistiko ruotsalainen ruotsidemokraatteja lainkaan?

Suomen pienviljelijöiden puoluetta herjatessaan?

Aika väsyneeksihän se tämä mediasota käy.

Mutta kyllä se minäkin alan heti vastustamaan Soinia jos hän alkaa ammuskelemaan sosiaalidemokraatteja kesäpäivillä rynnäkkökiväärillä.

Ja Kokoomus voisi palauttaa edes osan niistä 32 biljoonasta joita on ollut siirtämässä veroparatiiseihin.
Ja voisi kantaa vastuunsa myös veljespuolueensa törttöilystä Venäjällä ja Contrien sikailusta väliamerikassa, en muista virallista anteeksipyyntöä siitäkään nähneeni.
Kun kerran tälle linjalle lähdetään.

Mika Samuel Kiekkijev

"Ruotsalainen laulaja ja ruotsin vasemmiston keulakuva Mikael Wiehe otti hihamerkkikohun ja perussuomalaiset esimerkiksi puhuessaan nuorille fasismin noususta Euroopassa Utøyan muistotilaisuudessa

Tämä on se viiteryhmä, johon perussuomalaiset maailmalla luokitellaan."

Pieneksi on maailma käynyt, mutta toki jos pitää Norjassa puhuvaa ruotsalaista vasemmistopoliitikkoa jotenkin maailmanlaajuisesti merkittävänä, niin mikä ettei?

Nostan kuitenkin esiin esimerkin kuinka paljon ruotsalaisia kiinnostaa Suomi ja suomalaiset.

Presidentti T.Halosen tehdessä viimeisen virallisen vierailunsa ruotsiin, oli Tukholman torille tullut neljä henkeä häntä katsomaan, jotka hekin olivat syntyjään suomalaisia.

Samainen suunnaton kiinnostus on Norjassa, varsinkin vasemmiston ulkopuolella, mutta toisille vasemmiston ulkopuolella ei taida olla elämää?

Käyttäjän IivariKauranen kuva
Iivari Kauranen

Kukin voi itsekseen miettiä, kummasta vallassa olevat puolueet ovat enemmän huolissaan: Valtansa menettämisestä kilpailijalle vai hihamerkki-kirjoitelmasta.

Katsoin eilen hetken aikaa Norjan vuosipäivän viettoa. Erinäisillä tragedioilla on aiemminkin pyritty keräämään poliittisia irtopisteitä. Norjan tapahtumat eivät tehneet poikkeusta. Saarelta hengissä selvinneet ovat hirvittävän tapauksen silminnäkijöitä. Tekeekö se heistä sankareita, kuten eilisessä tilaisuudessa esitettiin?

Toisekseen, perussuomalaisiin viitannut trubaduuri levitti väärää tietoa. Hihamerkeistä kirjoittanut henkilö oli sitoutumaton, ei perussuomalainen. Hän ei myöskään kirjoittanut mitään ruotsalaisista tai ruotsinkielisistä. Onko asioiden paisutteleminen ja vääristeleminen suotavaa? Suomalaisten olisi hyvä lukea vuoden 1918 sanomalehtiä ja miettiä, mihin kilpailijoiden tekojen vääristeleminen voi johtaa.

Petri Virtanen

Minusta on ihan hyvä, että persujen viiteryhmä tulee selväksi koko maailmalle. Vailtettavaa on vain se, etä persujen "True Finns"-nimitys värittää samalla koko kansaa. "Basic Finns" olisi ollut niin paljon parempi.

Jyri Terttu

Poliittisten puolueiden nimissä on paljonkin epämääräisyyksiä. Esim. Kansallinen Kokoomus tai Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

Käyttäjän IivariKauranen kuva
Iivari Kauranen

Mikä on persujen viiteryhmä?

Petri Virtanen

Kansismieliset EU- ja maahanmuuttokriittiset puolueet eli valkoisen roskaväen suosimat ääriliikkkeet.

Käyttäjän IivariKauranen kuva
Iivari Kauranen

Kriittisyys on suotavaa. Kriititön ihminen on täysin ohjailtavissa. Lähimenneisyydessä oli pari esimerkkivaltiota, jossa kriittisyys koitui kuolemaksi. Nämä valtiot olivat Natsi-Saksa ja Neuvostoliitto. Ihailetko sinä Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton toimintatapoja, jossa kritiikki kiellettiin?

Lainataan edelleen tätä Mikael Wiehettä: "revolutionen är en önskvärd självklarhet."

En voi välttyä ajatukselta, että vallankumouksen kannattaja on poliittisen väkivallan käytössä kovin kaksinaamainen. Yhtäältä tuomitaan kevytmielinen hihamerkkikirjoitus ja toisaalta ihannoidaan vallankumousta. Lokakuun vallankumous, Suomen vallankumousyritys, Ranskan suuri vallankumous, Kuuban vallankumous jne jne.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Punainen "älymystö" varmaan osaa helposti määritellä "valkoisen roskaväen".

Vai kuuluvatko siihen vain kaikki muut kuin "minä ja mun puolekaverit"?

Tunnen nimittäin mielipiteitteni takia kuuluvani luetuksi tuohon "valkoiseen roskaväkeen."

Jyri Terttu

Ruotsalaisille pitäisi opettaa pakkosuomea, että tajuaisivat jotain. Suvaitsemattomia ihmisiä kun eivät halua pakolla oppia vähemmistön kieltä. Mitä lienevät, homoja varmaan!

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Minä olen nähnyt suomalaisissa (pienellä s:llä) kirjakaupoissa myytävän vitsikirjoja, joiden sisältönä on tehdä pilaa ruotsalaisten ohella norjalaisista. Joukossa on paljon sellaisiakin vitsejä, joissa mainittujen kansallisuuksien edustajia kuolee.

Eipä ole näiden kirjojen julkaisijoihin eikä myyjiin kohdistettu sen luokan kohua kuin Eroseen.

Mika Samuel Kiekkijev

"Minusta on ihan hyvä, että persujen viiteryhmä tulee selväksi koko maailmalle. Vailtettavaa on vain se, etä persujen "True Finns"-nimitys värittää samalla koko kansaa. "Basic Finns" olisi ollut niin paljon parempi."

Niin, koko maailmahan pysähtyi seuraamaan vasemmistolaista haudoilla tanssimista, kellä nyt muuta tekemistä olisi ollut?

Ei nyt millään pahalla, mutta yrittäkää nyt hieman suhteuttaa asioita.

Petteri Forsten

Huoh...

Niin, itse asiassa kohu ei noussut Helena Erosen tekemästä blogista, vaan siitä tehdyistä tulkinnoista ja värityksistä jotka levisivät kuin sattumalta kaikkiin maailman uutistoimistoihin.

Blogia tulkittiin täysin tietoisesti ja tahallaan väärin

- kirjoitustyyli oli satiiri, ei kovin hyvin toteutettuna mutta vain akuutti aivovamma tai hallusinogeenien käyttö estää tunnistamisen

- kontekstin kertomatta jättäminen, kirjoitus liittyi poliisin mahdolliseen rotuprofilointiin, ottaen huomioon että konteksti (muistaakseni) mainittiin.

- kontekstin väärentäminen koskemaan imaginääristä PS-rasistisiipeä ja heidän ajatuksiaan ja suunnitelmiaan, tarvitaan jälleen sitä aivovammaa tai henkilökohtaista vendettaa että päädytään rasismikortilla huuteluun.

- kirsikanpoiminta, kommentaareissa muistetaan mainita muslimit ja afrikkalaiset hihamerkit, mutta ei sanaakaan USA:n hampurilaisista tai ammattiliikehihureista

Kaikenkaikkiaan tyylipuhdasta koulukiusaamista. Olkoonkin että PS on onnistunut aivan omilla teoillaan ryssimään potentiaalinsa tehdä jotain järkevää, ei se silti tarkoita että on jotenkin hyväksyttävää vielä käydä potkimassa munuaisille. Nähtävästi asiakirjoittamisesta poikkeavat tekstit on varattu vain PS-puoleeseen kuulumattomille. Tekisi mieli haukkua Turkua ja turkulaisia, mutta kun ovat ihan mukavaa väkeä, toimittajat taitavat olla sitten eri maata.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Kiitos Helena, että jaksoit ottaa kantaa tähän ala-arvoiseen blogikirjoitukseen!
En seurannut muistotilaisuutta. Mielestäni oikea tapa antaa tukea omaisille ja muistaa tämä massamurha olisi tehdä saarelle muistomerkki kuten sodissa kuolleillekin on tapana tehdä. Olisiko islamilainen tapa kohdella massamurhaajaa järkevämpi kuin meidän yltiöliberalismimme?
Kiralle tiedoksi: Lesbous tai homous senkummemmin kuin vasenkätisyys tai lyhytkasvuisuus eivät ole mitään puoluesidonnaisuuksia vaan ominaisuuksia, joita emme itse voi valita.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Ah, blogistin syy koku kohu:-O Minähän siellä tilaisuudessa huutelin ja koska olen sekä yle, että hesari, ni minun vikahan se, selvä se:-O

Tuota viimeisen kappaleen heittoa en ymmärrä, liittyykö se johonkin toiseen asiayhteyteen? Itse sen sisällöstä olen samaa mieltä.

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Et sinä Kira anna kovinkaan fiksua kuvaa itsestäsi, koska menit täysin halpaan Helenan blogin tarkoituksellisesti vääristeltyyn tulkintaan ja jatkat sitä eteenpäin. Opettele tyttö vähän analysoinnin ja kriittisyyden jaloa taitoa, niin kehittyisit blogistina ja muutenkin. Ymmärrän tietenkin, että on kauhean jännää olla räväkkä ja silleen, mutta käyttäisit teräväkielisyyttäsi tasokkaan yhteiskunnallisen keskustelun käymiseen ala-arvoisen, seiskatasoisen juoruilun edistämisen sijasta.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Sinä tässä et anna kovinkaan fiksua kuvaa itsestäsi, koska luulet minun menneen täysin halpaan Helenan blogin ymmärtämisessä. Ne keskusteluketjut ovat edelleen luettavissa, olisit voinut vilkaista mitä siellä kirjoitin.

Minä en kirjoittanut tässä blogissa Helenan kirjoituksesta, se keskustelu käytiin silloin aikanaan varsin monipuolisesti.

Jan Gustafsson

Tästä tulee mieleen, että netti näyttää toimivan GIGO-periaatteen mukaisesti, eli jos sinne syöttää roskaa, niin niin se synnyttää palautetta joka on roskaa. Kun tehdään laskelmia tietokoneella virheet voidaan korjata, mutta netissä ne jatkavat omaa elämäänsä.

http://en.wikipedia.org/wiki/Shit_In,_Shit_Out

Tommi Mäkinen

tälläst kommenttii uutisessa suositellut n.500:

"Muistiko Wiehe myös mainita että samassa kirjoituksessa Amerikkalaisille ehdotettiin hihamerkkiä, jossa olisi hampurilaisen kuva?

Ei pitäisi jäädä epäselväksi mistä on kyse.

Yhteydestään irrotettujen yksittäisien lauseiden retostelun tie on Perussuomalaisien vastustajien suunnasta tulossa omaan surkeaan loppunsa. He ovat aiheuttaneet teoillaan enemmän haittaa Suomen maineelle kuin Perussuomalaisille. Yhä useampi alkaa nähdä mistä on todellisuudessa kyse.

Kun Hallitus jää kiinni tietojen salaamisesta ja valehtelusta kansanedustajille, niin kaksi päivää myöhemmin on esiin kaivettu Halla-Aho ja otsikko jossa vaaditaan blogikirjoitusten poistamista. Vaikka jokainen lukutaitoinen osaa oikeuden päätöksestä lukea että poistettavaksi vaaditaan vain yksittäiset kohdat.

Tämä median hyökkäysmenetelmä ei ole uusi. Jo muinaisessa Roomassa oli kuulu tuomari joka valtaapitävien puolesta hoiti heidän vastustajiaan pois päiviltä. Hän pyysi vain että antaa minulle yksi arkki tämän henkilön kirjoittamaa tekstiä niin sillä hän hoitaa henkilön vankilaan.

Kaitpa jokainen toimittaja on historiansa lukenut. Kannattaisi kuitenkin muistaa että niin ovat muutkin. Moisen mallin toistaminen 2000 vuotta myöhemmin kuvaa syvää epätoivoa ja alennustilaa, joka kuvaa keskimäärin vasen/vihreä toimittajakunnan typerää käytöstä.

Eniten harmittaa että maamme maineen toimittajat ovat loanneet täysin hyödyttä."

Hyvää settii..

Käyttäjän HannuMkinen kuva
Hannu Mäkinen

"Ruotsalainen laulaja ja ruotsin vasemmiston keulakuva Mikael Wiehe otti hihamerkkikohun ja perussuomalaiset esimerkiksi puhuessaan nuorille fasismin noususta Euroopassa Utøyan muistotilaisuudessa."

Tämäntyyppinen syyllisten etsiminen muistotilaisuudessa kertoo karua kieltä ruotsalaisen kansantaiteilijan täydellisestä arvostelukyvyn puutteesta. Varsinkin kun yleisesti tiedetään veriteon olleen yksittäisen hörhön päähänpisto.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"karua kieltä ruotsalaisen kansantaiteilijan täydellisestä arvostelukyvyn puutteesta."

Pääsyyllisiksi käsittääkseni leimattiin paskaa maailmalle levitelleet mulkut, joiden pitäisi pyytää anteeksi koska kirjoittaja on pyytänyt anteeksi sen satatuhatta kertaa, mutta eivät pyydä koska maailma on paha.

Kirjoitin aikanaan Jameksen tehneen oikean päätöksen eikä ko. kansantaiteilijan hihamerkkikohun mainitsemisessa Utøyan muistotilaisuudessa ole päätä eikä häntää, mutta ei ole eduskunta-avustajan kirjoittelussakaan.

Käyttäjän HannuMkinen kuva
Hannu Mäkinen

"...eikä ko. kansantaiteilijan hihamerkkikohun mainitsemisessa Utøyan muistotilaisuudessa ole päätä eikä häntää, mutta ei ole eduskunta-avustajan kirjoittelussakaan."

Aivan oikein, eduskunta-avustajan kirjoitus oli pelkkä vitsi, jossa ei ole päätä eikä häntää mutta joka tahallaan ymmärrettiin väärin. Ja nyt tätä vitsiä siteerataan aivan väärissä paikoissa.

Eero Tillanen

Valehtelemalla, kieroilemalla ja sumuttamalla pääsee pitkälle, kuten Kira Arn ja viherpunikit ovat osoittaneet. Tuon kieroilun laskun maksavat rehelliset ihmiset, kuten Perussuomalaiset ja blogisti Eronen.

Hyvähän Arninkin on sieltä nimettömyyden suojista huudella ja valehdella, noin tekevät selkärangattomat raukat jollainen Arnkin on.

Erosen kirjoituksen tyylilaji oli poliittinen satiiri ja siinä piikiteltiin vähemmistövaltuutetun toimintaa. Turun Sanomat vääristeli jutun sisällön, väittäen Erosen haluavan "natsien tapaan" hihamerkkejä ulkomaalaisille. TS:n juttu oli täysin poliittinen, vihervasemmiston likakampanja mikä oli suunnattu Erosen pomoa eli Hirvisaarta ja Perussuomalaisia vastaan.

Sanoisin Arnille että häpeä, mutta se on turhaa. Pervot eivät sanan sisältöä ymmärrä.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Huoh, kuule Perveero. tämän blogin pointti ei ole Helenan blogauksessa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Oliko blogissasi jokin pointti?

Eero Tillanen

"Huoh, kuule Perveero. tämän blogin pointti ei ole Helenan blogauksessa."

Turhaa selittelyä, valheesi eivät mene läpi. Kirjoitit blogikirjoituksessasi näin:

"Tämä on se viiteryhmä, johon perussuomalaiset maailmalla luokitellaan. Hämmmästyttävää, kuinka yksi sitoutumaton eduskunta-avustaja katkaisee kamelin selän, kun pohjalla on monenlaista mediapelleilyä ja törttöilyä."

Kuten sanoin, valehtelullasi sieltä puskasta on vain yksi tarkoitus. Ei ole mikään ihme, ettet uskalla tulla omalla nimelläsi esiin vaan sinun täytyy piileskellä. Se on selkärangattomien pelkureiden tapa.

INSERT: Sitä paitsi, et edes osaa kirjoittaa itsekin käyttämääni pilanimeä oikein. Tässä sen oikea kirjoitusasu, PervÉero. Vähän sillee niiku epsanjoolitapaan. :D

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Tässä kohtaa on aina hyvä muistaa että persujen oma eduskuntaryhmä halusi Erosen erottaa, tuota on turha pistää muiden syyksi. Ja jos vaikka satiirin keinoin ehdotetaan merkkejä ihmisille jotta heidän etninen tai jokin muu viitekehys selviäisi merkistä, pitää olla todella historiaa huonosti tunteva jos ei asia yhteyttää näe.

Persut itse kyseisen asian nostivat suureen julkisuuteen omalla toiminnallaan ja menipä kirjoittaja vielä viihdeohjelmiin siitä kertomaan.

Kannatan sitä että Suomessa noudatetaan Suomen lakeja ja toimitaan niiden mukaan, mutta onhan se tietenkin sallittua että pilkataan niitä jotka mainitsevat että Suomessa pitää Suomen lakien mukaan toimia.

Viimeinen lauseesi oli oikea kruunu, todellinen argumentaatiotaidon timantti.

Käyttäjän HannuMkinen kuva
Hannu Mäkinen

Itseasiassa tässä blokissa ei varsinaisesti moitittu Perussuomalaisia tai Helena Erosta vaan ihmeteltiin miksi kamelin selän katkaisee niinkin toisarvoinen asia kuin eduskunta-avustajan vitsiksi tarkoittama kirjoitus.

Heli Hämäläinen

Nyt voi sanoa, että Wiehe on oksentanut täyttä poliittista pornoa. Näin se juttu muuttuu, ensin Turun Sanomat ymmärtää väärin Erosen pakinan ja Wiehe ymmärtää väärin Turun Sanomia.

Kommarien taistelulaulut eivät ole fiktiota vaan psykoosi. Siksi Wiehe ei ymmärrä pakinaa, koska lääkkeet ovat jääneet ottamatta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tällaisena vähän varttuneempana henkilönä olisin odottanut PISA-lukutaitoisessa huippumaassa (joihin koko Pohjola osaltaan kuuluu) olevan enemmän luetun ja kirjoitetun tyylin ymmärtäjiä ja ennen kaikkea - suureen ja laajaan kansanhuumoriin viitaten - paljon enemmän huumorintajua. Viittaan siis hihablogiin.
Mutta ei.

Yksipuoluediktatuureissa, ruumiit ovat monesti olleet hallitsijoille eli puolueelle vain välttämättömiä sivukuluja ja vankilat ajattelevien loppusijoituspaikkoja. Henkikulta ei ollut pajonkaan arvoinen, kuten jopa loistava säveltäjä Dimitri Shostakovitsh jo kolmekymppisenä havaitsi 1930-luvun puolivälin jälkeen. (Tällainen prosessi menee paraikaa Syyriassa...)

Samaa sanoi kiinalainen professorini, joka ehti luikahtaa maasta ennen Taivaallisen rauhan tapahtumia. Kuten teki myös muuan 1970-luvun alussa Suomeen luikahtanut virolainen musiikin lehtori.

He poistuivat Wiehen ihailemasta onnelasta, jota Wiehe (minulle täysin tuntematon artisti) ei ilmeisesti omakohtaisesti ehtinyt kokea. Pikkusieluinen Wiehe heittelee vieheitään surujuhlassa ruumiiden kustannuksella - surullista.

Jukka Mäkinen

Täällä maailmalla ei koko muistotilaisuutta noteeraatu mitenkään, eikä kukaan enää edes muista koko ampumistapausta. Mikä Norja???

Aika selvää että Wieheltä on tilattu lausunto nimenomaan Suomen sisäpolitiikkaa varten. Varsinkin kun nosti esiin suomenruotsalaiset.

Markku Toivonen

Nyt kirjoitat vasten parempaa tietoasi. Siellä maailmalla muuan Jukka Mäkinen muistaa tapahtuman ja Norjankin.

Jukka Mäkinen

Joskus muistaa, joskus ei. Akuutti, selektiivinen dementia pitää huolen siitä.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Wiehe on aiemminkin puhunut puutaheinää. Puheiden tarkoituksena on nostaa tyypin kiinnostavuutta, kun musiikillisesti ei siihen yllä.

Ruotsalainen laulaja Mikael Wiehe aiheutti skandaalin Ruotsin kuningasparin Tanskan-vierailulla. Wiehe arvosteli Tanskan maahanmuuttopolitiikkaa esiintyessään Tanskan ja Ruotsin kuninkaallisille vuosia sitten Kööpenhaminassa.

- Monet tanskalaiset asuvat Malmössä, koska on laadittu lakeja, jotka kieltävät heitä asumasta Tanskassa rakkaittensa kanssa, koska nämä tulevat muualta. Se on häpeällistä, Wiehe paukautti laulujensa välissä ruotsalaislehtien mukaan.

- Ja Ruotsissa kuulee yhä useammin puhuttavan pölsefasismista, laulaja sanoi. Pölse on tanskaa ja tarkoittaa makkaraa.
Pakatessaan kitaraansa Wiehe totesi vielä tietävänsä, että "Tanskan kuningatar on samaa mieltä kanssani".
Kuningatar Margareeta ei antanut ilmeenkään värähtää välikohtauksen aikana.

Ruotsin kuningaspari ja kruununprinsessa Victoria olivat virallisella vierailulla Tanskassa.

Lähde: iltalehti.fi

Markku Toivonen

Surullista on se, että suomalaisen poliittisen keskustelun kentästä voidaan oikeutetusti referoida tällaisia esimerkkejä. Wiehe esitti asiasta oikeaan osuvan tulkinnan: "Jos se oli pilaa, oli se todella huonoa pilaa. Jos se oli tosissaan esitetty idea, oli se hulluutta". Meille on juurta jaksain selitetty, että kyseessä oli pila. Siis huono pila. On sääli, että huonosta pilasta tulee maailmalla suomalaisuuden tavaramerkki. Mitä meidän tästä pitäisi oppia? Olkaa tosissanne tai esittäkää parempia vitsejä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kieltämättä tästä Erosen Helenan pilasta näköjään sikiää lisää hupia:

http://www.youtube.com/watch?v=YR9VOYVWAbU

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ilmoitettiinhan perussuomalaisten postmodernismia vastustavan taideohjelmankin olleen tsoukki:)

http://www.iltasanomat.fi/vaalit2011/art-128837627...

Mika Samuel Kiekkijev

" On sääli, että huonosta pilasta tulee maailmalla suomalaisuuden tavaramerkki."

Onko nyt tosiaan niin, että ihan vakavissanne uskotte jonkin vasemmistolaisen ruotsalaispoliitikon määrittelevän Suomi-kuvan, olette hölmöjä.

Mitä taasen tulee itse varsinaiseen asiaan, eli Norjan tapahtumien vuosipäivään, niin tuskin pehempaa haudoilla tanssimista, varsinaista ryssänpolkkaa voitaisiin viettää muualla kuin ehkä Amerikassa, jossa järjestetään näyttävä paraati ja kansallinen muistopäivä ihan mistä syystä tahansa.

Ikävä totuus taitaa kuitenkin olla, että maailmalla on valtaosa ihmisiä, joita koko Norjan tapahtumat eivät kiinnostaneet edes tuoreena paskan vertaa, saatikka sitten niiden vuosipäivänä.

Toki tunnustan, että ihmisillä on valtava tarve jeesustella, vaikkakaan todellisuudessa vähäisintäkään kosketusta omiin ajatuksiin / tunteisiin ei jokin tapahtuma aiheuttaisi, tapahtumana traagisuudesta huolimatta.

Markku Toivonen

Kyllä ruotsalaispoliitikko on mukana muodostamassa Suomi-kuvaa siinä missä suomalaispoliitikko ja jopa hänen suulas avustajansakin.

Markku Toivonen

Kira, kuten huomaat, avauksesi oli poleeminen, mutta täysin paikallaan.

Toimituksen poiminnat